Özbiliz over Willem II-vertrek: 'Jammer dat ik word weggezet als werkweigeraar'

Özbiliz over Willem II-vertrek: 'Jammer dat ik word weggezet als werkweigeraar'

05-04-2019 15:22 Laatste update: 15:26
50

Aras Özbiliz vindt het jammer dat hij wordt weggezet als 'werkweigeraar' na zijn vertrek bij Willem II. De Tilburgers ontbonden donderdag het huurcontract van de 29-jarige aanvaller, nadat hij had geweigerd om warm te lopen in het duel met Fortuna Sittard.

'Allereerst wil ik iedereen binnen de club bedanken, van de materiaalman tot het keukenpersoneel en van de technische en medische staf tot de geweldige fans van Willem II', begint Özbiliz op zijn Instagram-pagina. De Armeniër ziet zich door alle vragen 'genoodzaakt' om te reageren op zijn vertrek, stelt hij.

'Het klopt dat ik weigerde warm te lopen tegen Fortuna Sittard', bevestigt Özbiliz. 'Dat was fout en ik heb mijn excuses aangeboden. Mijn emoties namen de overhand nadat ik zag dat de trainer een wissel toepaste die naar mijn mening niet kon. Er viel een speler in die twee weken geblesseerd was en één dag voor de training maar één keer had getraind. Als dezelfde speler twee dagen na die wedstrijd dan uit de selectie wordt gezet, neemt mijn frustratie alleen maar toe.'

'Het gaat niet om de speler in kwestie of waarom ik niet inviel', vervolgt de oud-Ajacied. 'Het gaat om de situatie op zich. Ik vind het oprecht jammer dat het zo is afgelopen en ik word weggezet als 'werkweigeraar'. Iedereen die mij kent, weet dat ik professioneel, gedisciplineerd en eerlijk ben. Ook ik maak fouten', besluit hij.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wellicht hebben jullie meegekregen dat de wegen van Willemii en mij zijn gescheiden . Aller eerst wil ik iedereen binnen de club bedanken van matriaalman tot keuken personeel, medische-technische staf mijn teamgenoten en de geweldige fans van Willemii. Door alle vragen omtrent mijn situatie voel ik mij genoodzaakt om duidelijkheid te verschaffen. Het klopt dat ik weigerde warm te lopen tegen fortuna sittard. Dat was fout en ik heb daar mijn excuses voor aangeboden. Mijn emoties namen de overhand nadat ik zag dat de trainer een wissel toepaste die naar mijn mening niet kon. Er viel een speler in die 2 weken geblesseerd was en 1 dag voor de wedstrijd maar 1x had getraind. Als dezelfde speler 2 dagen na die wedstrijd dan uit de selectie wordt gezet neemt mijn frustratie alleen maar toe. Het gaat niet om de speler in kwestie of waarom IK niet inviel....!! Het gaat om de situatie op zich. Ik vind het oprecht jammer dat het zo is afgelopen, en ik word weggezet als “werkweigeraar.” Iedereen die mij kent weet dat ik professioneel, gedisciplineerd en eerlijk ben. Ook ik maak fouten. Aras Ozbiliz.

Een bericht gedeeld door Aras Ozbiliz (@arasozbiliz) op