Salah neemt Liverpool bij de hand en maakt in slotfase het verschil

Salah neemt Liverpool bij de hand en maakt in slotfase het verschil

05-04-2019 22:54
31

De titelstrijd in de Premier League blijft bloedstollend. Liverpool won vrijdag met 1-3 bij Southampton door late goals van Mohammed Salah en Jordan Henderson. De ploeg van manager Jürgen Klopp neemt daardoor in ieder geval voor even de koppositie over.

Met Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk in de gelederen kreeg Liverpool al na acht minuten een tegenslag te verwerken. Shane Long kreeg na een doorgekopte voorzet plots alle ruimte en aarzelde niet: 1-0. Een klein half uur later kwamen The Reds terug. Naby Keïta, die weer eens in de basis mocht beginnen, kopte bij de tweede paal raak op aangeven van Trent Alexander-Arnold.

Liverpool wist echter niet door te drukken en ontsnapte zelfs aan een nieuwe achterstand, toen Nathan Redmond kort na rust een grote kopkans kreeg. De bezoekers hadden moeite om tot grote kansen te komen, maar in de slotfase stond Salah op. De Egyptenaar, die op 9 februari voor het laatst had gescoord in de Premier League, dribbelde op het doel af en rondde overtuigend af.

De ontlading was groot bij Liverpool, dat via Henderson zelfs nog uitliep naar 1-3. Door de overwinning heeft Liverpool na 33 duels 82 punten, twee meer dan Manchester City. De titelverdediger heeft nog wel een duel tegoed.