'In Sevilla hebben ze het over Erik Ten Hag hoor, vergis je niet'

'In Sevilla hebben ze het over Erik Ten Hag hoor, vergis je niet'

06-04-2019 09:44
64

Quincy Promes begrijpt de kritiek op Ajax-trainer Erik Ten Hag niet. Promes werkte bij Go Ahead Eagles samen met de 49-jarige Tukker. Ten Hag was daar hoofdtrainer, Promes werd verhuurd door FC Twente.

"Ten Hag vloerde in Bernabéu Real Madrid met 1-4, maar moet zich overal verantwoorden. In Sevilla hebben ze het over hem hoor, vergis je niet. Maar ik had in Deventer al heel snel door hoe goed Ten Hag was als trainer", vertelt Promes aan het Algemeen Dagblad.

Twente wilde Promes verhuren en kreeg bij Go Ahead te maken met Ten Hag. De aanvaller dacht makkelijk mee te kunnen in de Jupiler League, maar kwam van een koude kermis thuis. "De eerste trainingen lag ik alleen maar op de grond, zoveel tikken kreeg ik. Ik keek wanhopig naar Ten Hag, maar die floot nergens voor. Ik wilde nummer 10 en moest het maar afdwingen."

"Op een dag moest ik met hem videobeelden van mijn wedstrijden bekijken. Ik schaamde mij gewoon. Ik had een grote mond, maar verloor bijna alle persoonlijke duels. Ik deed nooit aan krachttraining, dacht alles wel af te kunnen met mijn talent. We zijn gaan werken aan mijn fysiek en ik ging heel snel enorm vooruit."