Ten Hag: 'Iedereen wil spelen en hij dus ook, maar Dolberg moet het wel afdwingen'

Ten Hag: 'Iedereen wil spelen en hij dus ook, maar Dolberg moet het wel afdwingen'

06-04-2019 18:29
35

Erik ten Hag vindt dat Kasper Dolberg meer moet laten zien op de training. De oefenmeester van Ajax wil zijn Deense pupil nog niet afschrijven, maar stelt wel dat Dolberg zich moet verbeteren als hij aanspraak wil maken op een basisplaats.

Ajax speelt zaterdagavond in Tilburg met Dusan Tadic in de spits en trad afgelopen woensdag aan met Klaas-Jan Huntelaar als nummer negen. "Het is tactisch", zegt Ten Hag tegenover FOX Sports. "De eis ligt hoger voor Dolberg. Natuurlijk is het aantal goals dat hij gemaakt heeft goed, maar hij kan veel beter."

"Natuurlijk zit hij er mee", vervolgt de trainer van Ajax. "Iedereen wil spelen, dus Dolberg ook. Zeker iemand met zijn kwaliteiten en zijn talent moet elke wedstrijd spelen, maar dan moet je het wel afdwingen."

Ten Hag hield voor zijn opstelling tegen Willem II ook rekening met de wijze waarop de Tilburgers verdedigen. "Natuurlijk kijk je ook naar de tegenstanders, naast je eigen groep. Zij hebben twee centrale verdedigers die moeite hebben met ruimte in hun rug en met dordekken. Dan denk ik dat Dusan (Tadic) de beste spits is."