Juventus doorstaat laatste test en lijkt klaar voor treffen met Ajax

06-04-2019 19:56
42

Juventus heeft zich op het nippertje langs AC Milan weten te knokken en lijkt klaar voor Ajax. De koploper van de Serie A won thuis met 2-1 dankzij invaller Moise Kean, die opnieuw goud waard was. Woensdag wacht Ajax in de kwartfinales van de Champions League.

Dat Juventus de wedstrijd tegen Ajax serieuzer neemt dan de wedstrijd tegen Milan werd al duidelijk op het moment dat de opstelling bekend werd gemaakt. Juve-trainer Massimiliano Allegri koos ervoor om meerdere basisspelers rust te geven voor het treffen met de Amsterdammers en stuurde een half B-elftal het veld in. Milan, dat nog vol voor de derde plaats gaat, speelde wel met de sterkste basiself.

De tegenstander uit Milaan was in de beginfase sterker dan Juventus, dat afwachtend en passief begon aan de wedstrijd. Goalgetter Krzysztof Piatek kreeg al na drie minuten een grote mogelijkheid, maar zijn kopbal ging net naast. Milan schreeuwde na ruim een half uur om een strafschop omdat er in het strafschopgebied een overtreding zou zijn gemaakt door een speler van Juventus. Scheidsrechter Michael Fabbri besloot met behulp van de VAR echter om geen penalty toe te kennen.

De voorsprong voor Milan zou niet lang op zich laten wachten. Leonardo Bonucci maakte een fout in de opbouw, waar Tiemoue Bakayoko van wist te profiteren. De middenvelder gaf de bal op tijd aan Piatek, die Wojciech Szczesny passeerde met een afstandsschot: 0-1.

Juventus hoefde na rust niet lang te wachten op de gelijkmaker. De Oude Dame mocht na zestig minuten aanleggen voor een strafschop nadat Mateo Musacchio een overtreding maakte. Paulo Dybala schoot vanaf de stip de gelijkmaker binnen: 1-1. Allegri besloot daarna om goudhaantje Kean binnen de lijnen te brengen. Die wisselde betaalde zich al snel uit. Miralem Pjanic verstoorde de opbouw van Milan, onderschepte de bal en gaf deze perfect mee aan Kean, die hard uithaalde: 2-1.

Milan was in de slotfase nog een aantal keren dicht bij de gelijkmaker, maar Juventus kwam uiteindelijk weg met de zege. De Serie A-koploper zou dit weekend al kampioen kunnen worden, maar dan moet nummer twee SSC Napoli verliezen.