Ajax legt druk bij PSV: Amsterdammers boeken ruime zege bij Willem II

06-04-2019 20:19 Laatste update: 20:22
244

Ajax heeft een ruime en eenvoudige zege geboekt op bezoek bij Willem II. De ploeg van trainer Erik ten Hag won met 1-4 en neemt daardoor de koppositie in ieder geval weer voor één dag over van PSV, dat zondag tegen Vitesse speelt.

In de vermakelijke eerste helft toonden beide teams hun aanvallende intenties. De eerste grote kans was voor de thuisploeg, maar André Onana hield zijn doel schoon op een inzet van Alexander Isak en ook de rebound ging er niet in. Aan de andere kant sloeg Ajax wél toe na een schitterende aanval. Na een combinatie tussen uitblinker Dusan Tadic en Frenkie de Jong kopte laatstgenoemde de bal terug naar Donny van de Beek, die raak schoot: 0-1.

De Amsterdammers leken de zaakjes op orde te hebben, maar na 24 minuten ging de bal op de stip doordat Daley Blind op de voet van Marios Vrousai ging staan. Dat buitenkansje was aan Alexander Isak wel besteed. Ajax liet zich niet uit het veld slaan en werd vier minuten voor rust weer in het zadel geholpen door Willem II-verdediger Freek Heerkens, die een voorzet van David Neres achter zijn eigen doelman werkte.

Ook na rust combineerde Ajax er bij vlagen lustig op los in Tilburg. Na de fraaie 1-3 van Joël Veltman leek het pleit beslecht, maar de in vorm verkerende thuisploeg zorgde er nog even voor dat Ajax niet op halve kracht naar het Champions League-duel met Juventus kon toewerken. Na een goede voorzet van Diego Palacios was Willem II zelfs dicht bij de aansluitingstreffer.

Twintig minuten voor tijd gooide Ajax het duel definitief in het slot. Ziyech schoot hard de 1-4 binnen en tekende daarmee voor de honderdste Eredivisie-treffer van de Amsterdammers dit seizoen. De ploeg van Ten Hag speelde het duel daarna rustig uit. Op 5 mei krijgt Willem II een herkansing. Dan treffen de teams elkaar in de finale van de KNVB Beker. Ajax kan zich opmaken voor de kraker tegen Juventus woensdag.