Veltman onder de indruk: 'Een trainingsniveau om u tegen te zeggen'

Veltman onder de indruk: 'Een trainingsniveau om u tegen te zeggen'

06-04-2019 21:00
60

Joël Veltman telt zijn zegeningen nadat hij voor het eerst in bijna een jaar tijd weer in de basis stond in een competitieduel van Ajax. De 27-jarige verdediger, die vorig jaar april een zware knieblessure opliep, was tijdens de ruime zege op Willem II (1-4) zelfs trefzeker, op aangeven van Dusan Tadic.

"Ook een wereldbal met rechts hoor", zegt Veltman over de pass van de Serviër tegen FOX Sports. "Maar hier kun je van genieten. Het mooie is: in Zeist (tijdens zijn revalidatie, red.) hebben we heel veel afgewerkt, omdat die knie een volle trap aan moest kunnen." Hij leerde bovendien van zijn concurrenten bij Ajax. "Natuurlijk was het kut dat ik op de tribune zat, maar ik vond het ook wel mooi om te zien dat Nous (Mazraoui, red.), Rasmus (Kristensen, red.) en Nico (Tagliafico, red.) zo veel opkomen en lekker veel scoren."

Wedden

Meer odds

"Daar leer je toch van", benadrukt Veltman. "Daarvoor was ik echt een rechtsback die verdedigend dacht en nu moet ik ook die aanvallende dingen brengen. De trainer verwacht dat ook van me. Soms kom je als een soort '10' uit. Nu zag ik de ruimte en ging er overheen op de rechterkant", wijst hij op zijn treffer. "Natuurlijk voel ik mij een centrale verdediger, daar speel ik het liefste, maar ik begin steeds meer van rechtsback te houden."

Veltman haakt ogenschijnlijk moeiteloos aan na zijn blessure. "Zeker in het begin qua trainingen was het wel even aanpoten", reageert de verdediger. "Dat is een trainingsniveau daar moet je u tegen zeggen. Vorig jaar was het niveau ook hoog, maar kwam het er net niet uit. Nu zie je mede door de aankopen dat het niveau écht hoog is."

De kans is groot dat Veltman woensdag ook speelt, in de Champions League-kraker tegen Juventus. "Als je geblesseerd raakt in april hoop je de Champions League nog vanaf de bank mee te maken. Nu is er de kans dat ik ga spelen. Dat is prachtig."