Van der Sar wil Ajax toekomstbestendig maken: 'Europees succes en titels winnen'

Van der Sar wil Ajax toekomstbestendig maken: 'Europees succes en titels winnen'

07-04-2019 10:52 Laatste update: 11:56
82

De indrukwekkende prestaties van Ajax in de Champions League leveren interesse in spelers op, maar ook directeuren Edwin van der Sar en Marc Overmars werden al gelinkt aan een Premier League-move. De oud-doelman vindt het te vroeg voor een vertrek.

Waar Overmars lange tijd werd gelinkt aan Arsenal, speculeerden United-fans over een terugkeer van Van der Sar. De algemeen directeur van Ajax heeft geen interesse. "Nah, ik ben heel gelukkig in Amsterdam en we zijn nog niet klaar hier", zegt hij tegen The Sunday Times. "Marc zegt altijd dat we de lat willen aantikken. Hij bedoelt dat we een hoogtepunt willen bereiken."

"Dat willen we ook de komende jaren doen", vervolgt Van der Sar. "We willen succesvol zijn in de Champions League, we willen de Nederlandse titel een paar keer winnen. We willen Ajax echt toekomstbestendig maken."

Dat neemt niet weg dat Van der Sar een overstap naar United in de toekomst niet uitsluit. "Ik weet dat United een veel grotere uitdaging is dan Ajax. Het is niet alleen een grote en beroemde club, het is een wereldwijd merk. Toch is het van binnen een familiaire club. Dat weet ik nog van toen ik overkwam van Fulham. Je denkt: Oh, het is United. Maar na één dag voelde ik mij thuis."

Van der Sar zou niet per se de grote man hoeven te zijn op Old Trafford. "Ik heb heel veel respect voor Ed (vice-voorzitter Woodward, red.) en wat hij doet voor de club. Ik hoef niet 'de grote man' te zijn. Ik wil een bijdrage leveren, dat kan alleen als je ergens in gelooft. United is een speciale plek. Wie weet, uiteindelijk? Maar de komende jaren blijf ik bij Ajax."