De Boer en Bruggink begrijpen De Jong: 'Alsof scheidsrechters het niet durven'

De Boer en Bruggink begrijpen De Jong: 'Alsof scheidsrechters het niet durven'

Gepubliceerd: zondag 7 april 2019 om 20:25zo 07-04-2019 om 20:25

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük telde in de wedstrijd tussen Vitesse en PSV vier minuten blessuretijd bij. PSV-captain Luuk de Jong vond dat na afloop te weinig en krijgt steun van Ronald de Boer en Arnold Bruggink.

"Ik vond vier minuten heel weinig. Er waren blessures en momenten met de VAR. Ik had zeker zes minuten verwacht", zegt De Boer bij FOX Sports. Bruggink vult aan: "Het lijkt wel alsof scheidsrechters het niet durven. Vorige week gaf Bas Nijhuis zeven minuten blessuretijd bij FC Den Bosch - Sparta, maar dat was terecht."

PSV knokte zich drie keer terug tegen Vitesse. Hirving Lozano maakte in de laatste minuut vanaf de stip de gelijkmaker. Daar ging een overtreding en een rode kaart van verdediger Maikel van der Werff aan vooraf. Van der Werff haalde Lozano in het strafschopgebied neer. Bruggink: "Weet je wat ik niet snap? Lozano heeft de bal een paar keer totaal niet onder controle, dus de kans dat hij een doelpunt maakt is niet groot." In de eerste helft benutte Lozano ook al een strafschop, nadat Remko Pasveer een overtreding maakte.

De Boer vindt het niet slim dat Van der Werff de overtreding maakte. "Je wilt zeker niet met tien man eindigen. Laat ze dan scoren. Nu krijg je een penalty tegen en sta je met tien man. Je weet dat hij snel is. Ik zag Van der Werff twee meter voor hem staan op het middenveld. Je weet dat je het dan niet gaat winnen."

Bruggink is complimenteus over de tactiek van Vitesse. "Zo'n open wedstrijd wil PSV liever niet. Vitesse heeft dat fantastisch gedaan. PSV moest ineens alles bij elkaar houden. Ze hebben totaal geen controle gehad. Dat is een groot compliment voor Vitesse."

Poll

Had er meer blessuretijd moeten komen?

(1956 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws