VP's Elftal van de Week: De Buffon van Arnhem en De Messi van de Meerdijk

VP's Elftal van de Week: De Buffon van Arnhem en De Messi van de Meerdijk

08-04-2019 09:00
29

Spanning en sensatie tijdens speelronde 29 in de Eredivisie! Vitesse hield PSV thuis op 3-3, waardoor Ajax de koppositie overnam. De Arnhemmers zijn samen met FC Emmen, dat grote indruk maakte tegen sc Heerenveen, de hofleverancier van VP's Elftal van de Week met elk drie spelers.

Remko Pasveer (Vitesse)
De statistieken spreken voor zich: negen PSV-schoten tussen de palen, maar drie tegengoals, waarvan twee strafschoppen. De Buffon van Nederland is pas net weer eerste keus, na ruim een jaar bankzitten, maar steeg uitgerekend tegen zijn oude club PSV boven zichzelf uit.

Glenn Bijl (FC Emmen)
Eén van de grote revelaties bij FC Emmen. De Groninger begon het seizoen als middenvelder, maar wordt de laatste tijd ingezet als rechtsback. Dat deed hij tegen sc Heerenveen zeker niet onverdienstelijk, integendeel: keer op keer denderde hij langs de lijn en zorgde hij voor gevaar.

Joël Veltman (Ajax)
Voor wie er nog aan twijfelde: Joël Veltman is weer helemaal terug na een revalidatie van één jaar. De rechtsback mocht tegen Willem II de geschorste Noussair Mazraoui vervangen en bekroonde een prima wedstrijd met een knappe goal. Op naar Cristiano Ronaldo!

Caner Cavlan (FC Emmen)
Ooit gewogen en te licht bevonden door sc Heerenveen, de ploeg die zondag met de staart tussen de benen wegreed uit Emmen. De onvermoeibare linksback nam sportieve revanche op de Friezen met twee treffers, hoewel hij een béétje hulp van doelman Warner Hahn kreeg.

Younes Namli (PEC Zwolle)
De fijnbesnaarde linkspoot deelde voor de winterstop in de Zwolse malaise, maar na de komst van Jaap Stam is alles anders, zeker voor Namli. De Deen strooide er tegen Fortuna Sittard op los met subtiele passjes en staat nu op drie goals en zes assists na de winterstop.

Thulani Serero (Vitesse)
De Zuid-Afrikaanse oud-Ajacied wilde zijn oude liefde blijkbaar graag een handje helpen in de kampioensrace. De controleur was overal op het veld te vinden en ontpopte zich tot grote aanjager van Vitesse. Een knappe sologoal van Serero bleek de aanzet tot de uiteindelijke 3-3.

Anco Jansen (FC Emmen)
Zou Doke Schmidt nog zwetend wakker worden vannacht? De rechtsback van sc Heerenveen werd volledig kleurenblind gespeeld door de Messi van de Oude Meerdijk. Hakjes, kapbewegingen, niets was Jansen te gek: hopelijk zien we de routinier volgend jaar terug in de Eredivisie!

Hirving Lozano (PSV)
Niet geweldig in vorm de afgelopen weken, maar Lozano had het in Arnhem weer ouderwets op zijn heupen. De Mexicaan was een plaag voor de Vitesse-defensie, dwong een rode kaart voor Maikel van der Werff af en nam twee keer zijn verantwoordelijkheid vanaf elf meter.

Dusan Tadic (Ajax)
Was al goed voor twintig goals en scherpte zijn fenomenale statistieken nog maar eens aan in Tilburg. De Serviër liet Veltman scoren met zijn tiende asssist van het seizoen en leverde even later nummer elf af op Hakim Ziyech. Ook de 'voorassist' waar de 0-1 van Donny van de Beek uit kwam, was van grote schoonheid. Een schot in de roos van Marc Overmars, zoveel is ondertussen wel duidelijk.

 

Lex Immers (ADO Den Haag)
En toen kwam ADO-trainer Fons Groenendijk op het idee om Immers in de punt van de aanval te zetten. Het resultaat: vier goals in drie wedstrijden. Tegen FC Utrecht hield hij tot twee keer toe zijn hoofd koel om vervolgens de fouten in de Utrechtse defensie genadeloos af te straffen: alsof hij al járenlang in de spits staat!

Martin Odegaard (Vitesse)
Het Noorse wonderkind is de laatste weken on fire en was ook tegen PSV bij vlagen ongrijpbaar. Odegaard koppelde heerlijke aannames aan rendement, getuige de fraaie zwabberbal waarmee hij Jeroen Zoet verschalkte. Tijd voor een toptransfer?