Transferadvies voor Ajax: 'Fenomenale techniek, als je geld hebt moet je 'm halen'

Transferadvies voor Ajax: 'Fenomenale techniek, als je geld hebt moet je 'm halen'

08-04-2019 07:22 Laatste update: 07:26
91

Martin Odegaard zou een aanwinst zijn voor Ajax. Dat is de conclusie aan tafel bij Studio Voetbal. De twintigjarige Noor maakte zondag tijdens het 3-3 gelijkspel van Vitesse tegen PSV opnieuw een sterke indruk.

"Een prachtige speler, hij heeft zoveel creativiteit. Hij loopt zo makkelijk met de bal, houdt overzicht en heeft een fenomenale techniek", steekt Evgeniy Levchenko de loftrompet. "Hij voetbalt met zoveel vertrouwen. Hij kan een stapje hogerop. Als je geld hebt, moet je hem halen." Daar sluit de Volkskrant-journalist Willem Vissers zich bij aan. "Ajax heeft het geld. Odegaard zou een aardige vervanger voor Hakim Ziyech zijn."

Mede door een goal van Odegaard kwam PSV niet verder dan een remise in Arnhem. Het betekent een wisseling van de wacht aan kop van de Eredivisie. Pierre van Hooijdonk dacht lange tijd dat de Eindhovenaren met de titel aan de haal zouden gaan, maar stelt zijn mening bij. "Ik ga nu voor Ajax", zegt de oud-spits. "Ze hebben een veel makkelijker programma."

Ook Levchenko zet zijn geld op Ajax. "Ze voetballen zo makkelijk", zegt de Oekraïner. "Ze spelen helemaal niet zo goed, maar hebben zo veel individuele kwaliteit", vult Vissers aan.