'Je herkent hem niet terug, deze Boëtius was sterspeler bij Feyenoord geweest'

'Je herkent hem niet terug, deze Boëtius was sterspeler bij Feyenoord geweest'

08-04-2019 17:34 Laatste update: 17:43
85

Feyenoord heeft Jean-Paul Boëtius misschien wel te makkelijk laten gaan. Dat stelt Voetbal International-verslaggever Süleyman Öztürk, die onder de indruk is van de ontwikkeling van de 25-jarige aanvaller.

"Hij was vaak negatief in het nieuws afgelopen seizoen bij Feyenoord. Hij mocht niet meetrainen, werd uit de selectie gezet. Maar hij lijkt bij Mainz wel een ander persoon geworden", zegt Öztürk. "Hij speelt ook op een andere plek, is niet meer de linksbuiten. Hij staat nu op '10', achter twee spitsen. Hij is al het hele seizoen de speler die de meeste meters aflegt in de Bundesliga."

"Een jongen die het bij Feyenoord niet maakt en in de Bundesliga de meeste meters aflegt, is al heel bijzonder", vervolgt Öztürk. "Maar afgelopen weekend won zijn ploeg met 5-0 (van Freiburg, red.) en Boëtius was bij vier van de vijf doelpunten betrokken. Hij scoorde ook nog een waanzinnig mooi doelpunt van grote afstand."

De verslaggever vindt de ontwikkeling van Boëtius opvallend. "Dat zegt wel iets over zijn verleden bij Feyenoord. Als een speler er op een bepaalde plek 'niet uitkomt', kun je ook met hem aan de slag gaan en hem op een andere plek laten renderen. Dat gebeurt bij Mainz. Je herkent hem niet terug. Hij doet het geweldig. Deze Boëtius was bij Feyenoord een sterspeler geweest."