FC Twente wendt faillissement weer af: gemeente en bedrijven springen bij

FC Twente wendt faillissement weer af: gemeente en bedrijven springen bij

09-04-2019 07:00
346

De gemeenteraad van Enschede gaat akkoord met een steunplan voor FC Twente om een faillissement van de club te voorkomen. Vijf miljoen euro van de gemeentelijke lening van zeventien miljoen wordt daardoor kwijtgescholden.

Bovendien krijgt nog eens negen miljoen een 'achtergesteld karakter', waardoor er geen rente en aflossing over hoeft te worden betaald. Voorwaarde is dat de jeugd en vrouwen van FC Twente zo snel mogelijk terugkeren van Hengelo naar Enschede.

RTV Oost spreekt van een pijnlijk besluit voor de gemeente, omdat dit jaar ook wordt bezuinigd op sociale uitgaven. "Het is echt niet leuk om te doen, maar wel noodzakelijk. Het alternatief, een faillissement van FC Twente, zou veel erger zijn", zegt wethouder Eerenberg.

Ook het bedrijfsleven en particuliere sponsors staan achter het plan om de financiële situatie van de Keuken Kampioen Divisie-koploper iets te verbeteren. Zo scheldt ABN Amro 4,5 miljoen euro van een schuld van in totaal 5,5 miljoen kwijt. Ook de familie Wessels springt bij. Dankzij alle steun is het technische faillissement van FC Twente voorbij. De schuld bedraagt nog wel altijd zo'n 30 miljoen.

Wethouder Eerenberg deelt een waarschuwing uit. "Het was een unaniem geluid uit de gemeenteraad. Die zei: het is echt een keer klaar. En volgens mij heeft FC Twente dat heel goed gehoord."

Lees ook: Gemeente en ABN AMRO komen FC Twente voor 19 miljoen euro tegemoet

Lees ook: 'Gemeente wil 5 miljoen kwijtschelden, wanneer FC Twente Hengelo verlaat'