Uitsluitsel voor Ajax: Juventus mét Ronaldo maar zonder geblesseerd tweetal

Uitsluitsel voor Ajax: Juventus mét Ronaldo maar zonder geblesseerd tweetal

09-04-2019 12:35 Laatste update: 12:48
89

Cristiano Ronaldo reist deze week 'gewoon' af naar Amsterdam met Juventus. De Portugese aanvaller lijkt op tijd hersteld van zijn hamstringblessure en zal naar verwachting gewoon aan de aftrap verschijnen in de Johan Cruijff Arena. Toch is er ook goed nieuws voor Ajax. 

De koploper van de Serie A zal het in de heenwedstrijd namelijk moeten doen zonder aanvoerder Giorgio Chiellini. De centrale verdediger heeft nog altijd last van een kuitblessure en zal de eerste ontmoeting aan zich voorbij moeten laten gaan.

Erik ten Hag en consorten hoeven ook geen rekening te houden met Emre Can. De middenvelder raakte in aanloop naar de wedstrijd geblesseerd en maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie. Martin Caceres en Andrea Barzagli zijn al langer geblesseerd en zijn eveneens niet inzetbaar tegen Ajax.

Ronaldo raakte maandag 25 maart geblesseerd tijdens een wedstrijd van Portugal. De sterspeler greep naar zijn hamstring en was direct een twijfelgeval voor de Champions League-ontmoetingen met de Amsterdammers. Ronaldo is uiteindelijk net op tijd hersteld voor het tweeluik. 

Dinsdagmiddag stapt de selectie van Juventus op het vliegtuig naar Nederland. Woensdag treffen de twee ploegen elkaar in de kwartfinale. Ajax - Juventus begint dan om 21.00 uur.