Als mijn lichaam me in de steek gaat laten, dan raakt het plezier een beetje weg

"Als mijn lichaam me in de steek gaat laten, dan raakt het plezier een beetje weg"

Gepubliceerd: dinsdag 9 april 2019 om 16:43di 09-04-2019 om 16:43

De sportieve toekomst van Stijn Schaars is ongewis. Het aflopende contract van de middenvelder is opgezegd door sc Heerenveen - en Schaars (35) zelf weet nog niet of hij na afloop van dit seizoen überhaupt verder gaat. 

De oud-speler van onder meer PSV, AZ en Sporting Portugal laat dat weten voor de camera van Omrop Fryslan. Schaars was lang uit de roulatie met een dubbele beenbreuk en onlangs raakte hij wederom geblesseerd. Zijn fysieke gesteldheid gaat de routinier parten spelen. 

"Ik weet nog niet wat ik na dit seizoen ga doen", aldus de linkspoot. "Als dit soort dingen te vaak gebeuren, dan moet je je afvragen: heeft het nog zin? Dit zijn wel momenten die eraan bijdragen waardoor je gaat twijfelen", doelt hij op z'n nieuwste blessure.

Eind maart maakte Heerenveen bekend dat de verbintenis van Schaars formeel is opgezegd. "Ik had geen optie in mijn contract, die was al gelicht. Laat ik duidelijk zijn: Heerenveen is een club die goed voor mij is geweest. Ze hebben nu gewoon het contract opgezegd, omdat dat moet, contractueel. Dat wil niet zeggen dat ze niet met mij verder willen."

"Ik kan in mijn hoofd wel willen, maar als mijn lichaam mij in de steek gaat laten, dan raakt het plezier een beetje weg. Het moet geen harken worden. Als ik fit ben, dan weet ik dat ik iets toe kan voegen. Ik moet er even over nadenken."

Lees ook: Heerenveen zegt contract Schaars (35) op: "Met hem gaan we later in gesprek"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws