Oranje Leeuwinnen vernederen WK-deelnemer Chili, bijzondere mijlpaal Miedema

Oranje Leeuwinnen vernederen WK-deelnemer Chili, bijzondere mijlpaal Miedema

09-04-2019 20:57
18

De Oranje Leeuwinnen hebben in een oefenduel geen spaan heel gelaten van Chili. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman, die morgen haar definitieve selectie voor het WK in Frankrijk bekendmaakt, won met liefst 7-0 van de WK-ganger uit Zuid-Amerika.

In de eerste helft domineerden de Oranje Leeuwinnen en bij rust had het publiek in Alkmaar al zes keer gejuicht voor een Nederlandse goal. Daniëlle van de Donk was drie keer hoofdverantwoordelijk voor blije Oranjefans en gaf ook nog een assist op de 6-0 van Shanice van de Sanden. Voor de rust scoorden ook Lieke Martens en Vivianne Miedema nog.

Vooral de treffer van Miedema was een bijzondere. De spits van het Nederlands elftal maakte haar honderdste goal in alle vertegenwoordigende elftallen van Oranje en haar 57ste in het 'grote' Oranje. Daarmee is ze nog twee doelpunten verwijderd van het record van topscorer Manon Melis.

In de tweede helft deden de Leeuwinnen het beduidend rustiger aan. Miedema kreeg nog een kans om ook treffer 101 te noteren, maar kopte naast. Van de Donk deed dat een kwartier voor tijd een stuk beter en zorgde met haar vierde van de avond voor een Nederlandse zevenklapper.