Het 'bluffertje' van Excelsior: 'Een man van de straat, zo duidelijk voor spelers'

Het 'bluffertje' van Excelsior: 'Een man van de straat, zo duidelijk voor spelers'

Gepubliceerd: dinsdag 9 april 2019 om 22:09di 09-04-2019 om 22:09

Luigi Bruins voorspelt dat de wisseling van de wacht bij Excelsior positief gaat uitpakken. Adrie Poldervaart stapte uit eigen beweging op bij de Kralingers, waarna Ricardo Moniz maandag werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer.

Bruins speelde in 2011 gedurende een paar maanden onder Moniz bij Red Bull Salzburg. "Het is een erg bevlogen trainer, een liefhebber", kenmerkt Bruins de nieuwe coach van Excelsior voor de camera van FOX Sports. "Een bluffertje ook wel, toch wel een man van de straat. Hij heeft in veel keukens gekeken om te weten wat er nodig is om deze ploeg zijn doelen te laten halen."

"De manier waarop hij praat, het is net alsof hij zelf nog speler is", gaat de aanvallend ingestelde middenvelder van de ploeg uit Rotterdam verder. "Omdat hij een man van de straat is is hij duidelijk voor iedereen."

"Op de een of andere manier ga je met een nieuwe trainer toch een stapje harder zetten. Er zijn jongens die zich weer willen bewijzen voor de nieuwe trainer. Zo gaat het gewoon in de voetballerij, dus zo gaat het bij ons ook."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws