City staat voor zware klus: Spurs komt blessure Kane te boven en boekt zege

09-04-2019 22:55 Laatste update: 23:08
65

Tottenham Hotspur heeft de eerste confrontatie met Manchester City in de kwartfinale van de Champions League gewonnen. De ploeg van manager Mauricio Pochettino trok in eigen huis met 1-0 aan het langste eind door een goal van Heung-Min Son.

In het Tottenham Hotspur Stadium was de eerste kans voor de thuisploeg: een volley van Delle Alli zeilde maar net over het doel. Daarna was het echter Björn Kuipers die een hoofdrol greep. Nadat Danny Rose een schot van Raheem Sterling blokte, ging de Nederlandse scheidsrechter op advies van VAR Danny Makkelie de beelden bekijken. Hij constateerde hands en legde de bal op de stip.

Sergio Agüero kreeg vanaf de strafschopstip de ideale mogelijkheid om City op voorsprong te zetten, maar zijn penalty werd gekeerd door doelman Hugo Lloris. De bezoekers waren even van slag, maar Spurs wist niet te profiteren. Ederson bracht wel fenomenaal redding op een inzet van Harry Kane. Verder waren kansen schaars. Beide ploegen grossierden in balverlies, maar het tempo was dan ook moordend.

In de tweede helft probeerde Manchester City het heft in handen te nemen. Sterling kreeg al snel een goede kans, maar ook Tottenham was af en toe gevaarlijk, onder anderen via Son. De Londenaren kregen in de 56e minuut echter een enorme tegenslag te verwerken. Harry Kane moest geblesseerd van het veld na een duel met Fabian Delph. Lucas Moura verving hem.

Guardiola had onder meer Kevin De Bruyne en Leroy Sané op de bank zitten, maar Gabriel Jesus mocht als eerst zijn opwachting maken. De Braziliaan loste de ongelukkige Agüero af. The Citizens draaiden steeds meer de duimschroeven aan, maar in de 78e minuut zorgde Son voor een grote verrassing. De Zuid-Koreaan rondde af na een fraaie actie.

Pas in de absolute slotfase mochten De Bruyne en Sané invallen, maar ook na hun entree hield Tottenham knap stand. De return is volgende week.