Juventus-beul gaf Ajax tips: 'Ik heb de jongens gezegd dat niets onmogelijk is'

Juventus-beul gaf Ajax tips: 'Ik heb de jongens gezegd dat niets onmogelijk is'

10-04-2019 07:36 Laatste update: 12:50
31

Marten de Roon vraagt zich af of iemand in staat is om Cristiano Ronaldo af te stoppen. De Portugese superster zal naar alle waarschijnlijkheid in de basis gaan starten bij de Italianen.

De Roon speelde met Atalanta al tegen een Juventus met Ronaldo en wist de Oude Dame in januari zelfs uit de Coppa Italia te wippen (3-0) "Is het wel mogelijk om Ronaldo af te stoppen?", vraagt De Roon zich af in gesprek met de NOS. "Atlético Madrid zal dat in de achtste finales ook in gedachten hebben gehad, maar toen scoorde Ronaldo drie keer."

Wedden

Meer odds

"Het is iemand met zo veel kwaliteit", gaat de defensief ingestelde middenvelder verder. "Je moet hopen dat hij een mindere dag heeft, en de ploeggenoten om hem heen ook. Ronaldo is dodelijk in de laatste fase en staat op de een of andere manier altijd op de goede plek. Hij kan scoren met links en rechts en kan ontzettend hoog springen. Je moet je er dus vooral op richten om het de andere spelers moeilijk te maken om hem te bereiken."

Toch ziet De Roon best kansen voor de Amsterdammers. Dan zullen ze hetzelfde moeten doen als Atalanta in januari. "Wij hebben toen geprobeerd Juventus te overrompelen, door druk te zetten, op grote delen van het veld een-op-een te spelen en risico te nemen."

"Met de juiste instelling en wat geluk zie ik namelijk wel kansen voor Ajax. Dat heb ik die jongens ook gezegd: niets is onmogelijk. Met veel lef spelen, doordekken, erin geloven en er vol voor gaan. En dan hopen dat het balletje goed valt."