Politie: ook gewapende Juventus-fans opgepakt bij Johan Cruijff Arena

Politie: ook gewapende Juventus-fans opgepakt bij Johan Cruijff Arena

10-04-2019 18:06 Laatste update: 19:02
56

De politie heeft opnieuw 'vele tientallen' Italiaanse supporters opgepakt voor Ajax - Juventus. Dat meldt de politie. Korte tijd na de arrestatie van fans in de binnenstad van Amsterdam, was het raak bij de Johan Cruijff Arena.

De groep was in het bezit van vuurwerk, pepperspray, een mes en een aantal 'flares'. De politie had de Italianen, die rondhingen bij het stadion, al langere tijd in de smiezen. Agenten zagen dat sommige supporters verboden attributen bij zich hadden. Toen de illegale spullen op de grond werden gegooid, greep de ME in.

De Italianen zijn ingesloten nabij het trainingsveld van De Toekomst. Na de aanhouding is de groep overgebracht naar een cellencomplex. Het is de twee massale arrestatie van Juventus-supporters binnen enkele uren. Woensdagmiddag werd een grote groep aangehouden bij het Waterlooplein. Ook zij waren in het bezit van wapens.

Ajax en Juventus treffen elkaar woensdagavond in de kwartfinale van de Champions League. De eerste ontmoeting gaat om 21.00 uur van start.