Veltman versus Douglas Costa: 'Dacht dat Sinkgraven en Frenkie konden draaien...'

Veltman versus Douglas Costa: 'Dacht dat Sinkgraven en Frenkie konden draaien...'

10-04-2019 23:41
49

Joël Veltman was bijna een jaar lang uit de roulatie nadat hij zijn kruisband afscheurde, maar stond woensdagavond plotseling oog in oog met Cristiano Ronaldo. De rechtsback keek moe, maar voldaan terug op de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Juventus.

Veltman stond zaterdagavond tegen Willem II voor het eerst weer in de basis en mocht tegen De Oude Dame weer negentig minuten meedraaien. "Het was anders dan tegen Willem II", concludeerde de verdediger na afloop in gesprek met Veronica. "Nu voor de tweede keer negentig minuten in een serieuze wedstrijd. Het ging af en toe op en neer, wat wel redelijk zwaar was."

Toen Douglas Costa binnen de lijnen kwam, kon Veltman zijn borst natmaken. De Braziliaanse snelheidsduivel liet zijn directe tegenstander een aantal keren zijn hielen zien "Ik dacht dat Daley Sinkgraven en Frenkie de Jong aardig konden draaien, maar die Costa kan er ook wat van. Ik ga het nog even terugkijken, om te zien wat ik beter kan doen."

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-1 en Veltman had weinig reden tot klagen. "We hadden misschien met 1-0 voor moeten komen, maar dit is ook een resultaat. Ik vind dat we zo door moeten gaan, alleen geen tegendoelpunt krijgen. Dan halen we daar ook een goed resultaat."