Ajax-spelers op de radar bij topclubs: Dan is het toch moeilijk om nee te zeggen

Ajax-spelers op de radar bij topclubs: "Dan is het toch moeilijk om nee te zeggen"

11-04-2019 06:56
26

Dick Advocaat weet niet of de Ajax-spelers een mooie zomerse transfer kunnen weerstaan. De kans is groot dat het elftal van Erik Ten Hag na dit seizoen uit elkaar valt. Onder meer aan Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, David Neres, Nicolas Tagliafico en Donny van de Beek wordt getrokken.

"Ik vind dat moeilijk te beoordelen. Er komen allemaal mooie dingen langs. Ze hebben allemaal tot nu toe een fantastisch seizoen, waarin ze alles nog kunnen winnen. Dan is het toch moeilijk om nee te zeggen als er een mooie club komt, ook als je 20 of 21 jaar bent", zegt Advocaat bij Veronica. "Dan kun je zeggen: ik wacht even, maar het jaar daarna kan het gebeurd zijn."

René van der Gijp heeft regelmatig door laten schemeren dat alles en iedereen bij Ajax van het huidige Europese succes moet profiteren. "Ik zeg niet dat ze alles moeten verkopen, maar als ik de spelers en de trainer was, zou ik hier optimaal van profiteren. Dit gebeurt niet ieder jaar. Als je als Tottenham Hotspur of Liverpool naar Van de Beek kijkt.. dat is een hartstikke goede speler."

Ajax speelde met 1-1 gelijk en heeft over zes dagen in Turijn nog kans op de halve finales. "1-1 is thuis niet zo heel goed, maar ze hebben in de voorgaande wedstrijden laten blijken dat ze het in uitwedstrijden ook kunnen. De individuele klasse hebben ze", zegt Advocaat.

Lees ook: 'Donny was de beste man op het veld, hij had Pjanic écht in de tang'