'Tankje aardig leeg' in slotfase tegen Juve: 'Raar als ik niet kapot was'

'Tankje aardig leeg' in slotfase tegen Juve: 'Raar als ik niet kapot was'

11-04-2019 07:47
42

Voor de eerste keer in een jaar tijd speelde Joël Veltman 90 minuten op het allerhoogste niveau - en dat voelde de verdediger in zijn lijf, woensdagavond tijdens de slotfase van Ajax-Juventus (1-1). Veltman zei dat na de wedstrijd, in gesprek met NUsport. 

"Het is niet dacht ik dacht: ik kan niet meer. Maar het tankje was in het laatste kwartier aardig aan het leegraken. Maar goed, het is Champions League. Het zou raar zijn als ik niet kapot was. Maar zaterdag tegen Excelsior kan ik gewoon weer negentig minuten spelen", aldus de rechtsback.

Grote vraag is of Veltman volgende week, tijdens de return in Turijn, opnieuw in de basis staat. Noussair Mazraoui keert terug van een schorsing, maar Nicolás Tagliafico liep juist een schorsing op door geel te pakken.

"Het kan zeker, omdat ik ook centraal kan spelen. Maar er zijn genoeg andere opties. Lisandro Magallán kan het centraal invullen en dan schuift Daley Blind door naar links. Of Daley Sinkgraven linksback. Maar goed, als het moet dan ben ik er klaar voor."

Lees ook: Veltman versus Douglas Costa: 'Dacht dat Sinkgraven en Frenkie konden draaien...'