'Ik had wekelijks kunnen spelen, maar ik heb de keuze gemaakt voor Ajax'

'Ik had wekelijks kunnen spelen, maar ik heb de keuze gemaakt voor Ajax'

11-04-2019 15:02
67

Perr Schuurs is tevreden over zijn eerste seizoen in dienst van Ajax. Wél had de jonge verdediger gehoopt op meer speelminuten bij het eerste elftal, vertelt hij in een groot interview op de website van de Keuken Kampioen Divisie. 

Schuurs (19) maakte in de zomer de overstap van promovendus Fortuna Sittard naar Amsterdam. In de Eredivisie stond hij welgeteld negen minuten binnen de lijnen. Schuurs maakt een niveau lager wekelijks zijn opwachting namens Jong Ajax. "Het gaat gewoon heel goed. Ik had natuurlijk gehoopt meer minuten te kunnen maken bij het eerste of er in ieder geval meer bij te zijn", vertelt de tiener.

"Als je ziet wat wij bereikt hebben dit seizoen, denk ik dat wij een echte topclub zijn. We hebben veel selectiespelers en het is voor mij goed dat ik bij Jong Ajax minuten kan maken om in mijn ritme te blijven en fit te blijven. Ik had nu wekelijks met Fortuna in de Eredivisie kunnen spelen, maar ik heb zelf de keuze gemaakt om naar Ajax te gaan."

"Er zijn een aantal punten waarop ik me kan verbeteren en ik denk dat ik dit bij Ajax het snelste kan leren. Dan heb ik het over snelheid, handelingssnelheid, fysieke kracht."