Heerenveen kan weer poging wagen bij drietal oude bekenden: 'Niet uit te sluiten'

Heerenveen kan weer poging wagen bij drietal oude bekenden: 'Niet uit te sluiten'

11-04-2019 18:29 Laatste update: 18:57
32

SC Heerenveen kan zijn oude verlanglijstje weer tevoorschijn halen, vermoedt Voetbal International. De Friezen spraken in het voorjaar van 2018 met Fred Rutten, Mitchell van der Gaag en John Dahl Tomasson, maar kozen uiteindelijk voor Jan Olde Riekerink als nieuwe trainer: de 56-jarige Tukker is deze week echter alweer ontslagen.

Rutten had een jaar geleden contact met Heerenveen-directeur Gerry Hamstra, maar gaf toen de voorkeur aan een langer verblijf bij Maccabi Haifa. Inmiddels zit hij bij Anderlecht, waar hij naar alle waarschijnlijkheid komende zomer plaats moet maken. Van der Gaag besloot afgelopen zomer om bij NAC Breda aan de slag te gaan, maar besloot eind maart om zijn contract in te leveren. Tomasson is tegenwoordig assistent-bondscoach van Denemarken en zag het vorig jaar nog niet zitten om terug te keren bij zijn oude club. VI sluit echter niet uit dat 'de kaarten nu anders liggen'.

'Aangezien Olde Riekerink vorig jaar pas in beeld kwam na het afhaken van een aantal hoger genoteerde kandidaten, valt niet uit te sluiten dat Heerenveen de komende periode opnieuw bij één van hen uitkomt', schrijft VI, dat bovendien FC Emmen-trainer Dick Lukkien, VVV-collega Maurice Steijn en de clubloze Phillip Cocu als opties noemt. Assistent-trainer Johnny Jansen zal het seizoen in ieder geval op interimbasis afmaken.