Ekkelenkamp werd 2 of 3 keer afgewezen door Ajax: 'Hij was heel bleu'

Ekkelenkamp werd 2 of 3 keer afgewezen door Ajax: 'Hij was heel bleu'

11-04-2019 23:15 Laatste update: 23:44
36

Jurgen Ekkelenkamp kan op veel lof rekenen na zijn Champions League-debuut voor Ajax, maar lange tijd zag het ernaar uit dat hij nooit in de Johan Cruijff Arena zou schitteren. Dat leek te hoog gegrepen voor de negentienjarige middenvelder.

"Hij werd twee of drie keer afgewezen", vertelt Brian Tevreden, die Ekkelenkamp bij Almere City onder zijn hoede had, aan RTL Nieuws. Dankzij de banden van Tevreden bij Ajax, kon Ekkelenkamp alsnog naar Amsterdam. "Je kon toen al zien dat hij potentie had. Waar hij wel stappen in moest maken: hij was heel bleu. Heel netjes. Dat was iets wat hij moest leren: smerig zijn."

"Ik maakte hem ook aanvoerder in de hoop dat hij daardoor meer leiderschap zou gaan tonen", vervolgt Tevreden. "Maar hij bleef stil. Als hij een keer wat zei, moesten we altijd lachen. Dan zeiden we: Hee, hij zegt ook eens wat." De voormalig middenvelder denkt dat Ekkelenkamp stappen heeft gezet, getuige zijn overtreding op Cristiano Ronaldo in de slotfase van het duel met Juventus.

"Met zijn voetbalintelligentie zat het wel goed", aldus Tevreden. "Ik zette hem meestal op positie drie of vier, achterin. Hij speelde puur zoals ze dat bij Ajax graag zien, echt als een extra middenvelder. Doorschuiven als het kan. Dat deed hij fantastisch. Ook was hij behoorlijk kopsterk en rustig aan de bal. Later heb ik hem op plek zes gepositioneerd. Ik had nooit verwacht dat hij uiteindelijk een aanvallende middenvelder zou worden."