Vraagtekens bij Juventus: drie spelers mogelijk niet in actie tegen Ajax

Vraagtekens bij Juventus: drie spelers mogelijk niet in actie tegen Ajax

12-04-2019 16:28 Laatste update: 16:34
115

Douglas Costa is een groot vraagteken voor de kampioenswedstrijd van Juventus tegen SPAL en dus ook voor de return tegen Ajax van komende dinsdag. De Braziliaan heeft een blessure opgelopen in Amsterdam. Ook Blaise Matuidi heeft klachten.

Costa raakte geblesseerd aan zijn kuit, waardoor hij zo goed als zeker niet in actie komt tegen SPAL. Juventus kan in die wedstrijd kampioen van Italië worden. Costa wordt vrijdag getest door de medische staf van De Oude Dame.

"Na de wedstrijd tegen Ajax kreeg hij last. Vandaag wordt hij getest door de medische staf, maar de kans is klein dat hij erbij kan zijn (tegen SPAL, red.)", aldus Juventus-trainer Massimiliano Allegri vrijdag op de persconferentie. Costa was tegen Ajax een van de beste spelers aan de zijde van Juventus en was in de slotfase nog dicht bij de 1-2.

Allegri treft het niet wat blessures betreft. Ook aanvoerder Giorgio Chiellini is nog altijd een vraagteken voor de return tegen Ajax. De kans is dus aanwezig dat Juventus twee extra basisspelers mist tegen Ajax. Emre Can doet sowieso niet mee.