'Op zulke momenten hoop je wel dat Ajax wint, maar zaterdag hopelijk niet'

'Op zulke momenten hoop je wel dat Ajax wint, maar zaterdag hopelijk niet'

12-04-2019 19:34
37

Excelsior-verdediger Jurgen Mattheij zag woensdagavond de tegenstander van het komende weekend met 1-1 gelijkspelen tegen Juventus. De 26-jarige stopper beseft dat de uitwedstrijd tegen Ajax van zaterdagavond 'een grote uitdaging' zal worden.

Mattheij had bewondering voor de manier waarop Ajax Juventus bestreed. "Ik denk dat iedereen daar wel respect voor heeft. Op zulke momenten hoop je wel dat ze winnen, maar hopelijk gaat dat komend weekend niet gebeuren", vertelt hij aan RTV Rijnmond. Bang voor een afstraffing in Amsterdam is hij niet. "Het zijn grote uitdagingen, die moet je nooit uit de weg gaan. Dit is alleen maar leuk, denk ik. Als je tijdens die wedstrijd al bang bent, kun je er beter niet naartoe gaan."

De centrale verdediger denkt niet dat de extra midweekse inspanningen van Ajax hun tol zullen eisen. "Ik denk dat de motivatie voor hen net zo groot is, omdat ze kampioen willen worden. Dus ze zullen er volle bak tegenaan gaan. Ze zijn dit wel gewend en ze zijn professioneel genoeg, dus ze zijn er vast wel klaar voor."

Ajax en Excelsior trappen zaterdag om 18.30 uur af. Waar de Amsterdammers spelen om de titel, probeert Excelsior zichzelf te bevrijden van de degradatiezorgen: de Kralingers zijn afgezakt naar de zeventiende plek, met twee punten achterstand op het 'veilige' FC Emmen.