'Complete chaos in Luik: Rutten en spelers mogen van eigen fans de bus niet in'

'Complete chaos in Luik: Rutten en spelers mogen van eigen fans de bus niet in'

12-04-2019 22:18 Laatste update: 22:51
39

De Belgische kraker tussen Standard Luik en het Anderlecht van Fred Rutten is, op zijn zachtst gezegd, rumoerig verlopen. De meegereisde Anderlecht-aanhang gooide vuurwerk op het veld van Stade Sclessin, waardoor de wedstrijd definitief gestaakt werd, en zorgde ook na afloop voor onrust.

Volgens de Waalse krant La Dernière Heure werd er na afloop van de gestaakte topper nog steeds met vuurpijlen gegooid. De Brusselse aanhang ging bovendien verhaal halen bij Rutten en zijn spelers, die hierdoor niet de eigen spelersbus in konden stappen. De lokale politie en ME, compleet met waterkanon, zouden inmiddels al zijn opgetrommeld om de Anderlecht-supporters uit elkaar te drijven.

Toen de ongeregeldheden op het veld een aanvang namen, stond Anderlecht al op achterstand dankzij een fraaie vrije trap van Ajax-aanwinst Razvan Marin. Nadat Kara Mbodji rood kreeg en Paul-José Mpoku uit een strafschop voor 2-0 zorgde, waren de Anderlecht-fans het zat. Zij gooiden opnieuw een lading vuurwerk op het veld, waarna de wedstrijd definitief stilgelegd wordt. Standard zal vermoedelijk een reglementaire overwinning toebedeeld krijgen.