Stevens mag de handen dichtknijpen, zwarte avond voor Rutten, Memphis en Tete

12-04-2019 22:49 Laatste update: 23:34
6

Huub Stevens heeft met Schalke 04 opnieuw een puntje gesprokkeld in de jacht op lijfsbehoud. Die Königsblauen ontsnapten bij nummer 17 1. FC Nürnberg aan een late nederlaag.

1. FC Nürnberg-Schalke 04 1-1
Hanno Behrens zag voor rust een treffer afgekeurd worden en miste een strafschop, maar de thuisploeg kwam diep in de tweede helft alsnog op 1-0 via invaller Yuya Kubo. Schalke reageerde echter vrijwel direct: Matija Nastasic gaf het laatste tikje aan een aanvankelijk afgeslagen corner en bezorgde zijn ploeg alsnog een punt. De ploeg van Stevens staat nu zes punten voor op nummer 16 VfB Stuttgart, dat echter nog een wedstrijd tegoed heeft.

Standard Luik-Anderlecht 2-0 (wedstrijd gestaakt)
Fred Rutten en Anderlecht beleefden een gitzwarte avond in Luik. De topper tegen Standard Luik werd bij een 2-0 stand definitief gestaakt, nadat de meegereisde aanhang vuurwerk op het veld van Stade Sclessin had gegooid. Toekomstig Ajacied Razvan Marin had één van de twee Luikse treffers verzorgd. Ook na afloop bleef het nog lang onrustig rondom het stadion.

FC Nantes-Olympique Lyon 2-1
Olympique Lyon blijft kwakkelen: de nummer drie van de Franse Ligue 1 leed tegen FC Nantes zijn derde nederlaag op rij. Memphis Depay zou betrokken zijn geweest bij een vechtpartij tijdens de training en begon op de bank, maar viel na een half uur in voor Lucas Tousart. Kenny Tete deed negentig minuten mee. Voormalig NEC'er Anthony Limbombe bezorgde Nantes de zege met een fraaie vrije trap.