Te Vrede legt vinger op de zere plek: 'Na 18 minuten pas mijn eerste bal'

Te Vrede legt vinger op de zere plek: 'Na 18 minuten pas mijn eerste bal'

Gepubliceerd: vrijdag 12 april 2019 om 23:28vr 12-04-2019 om 23:28

Mitchell te Vrede stond na afloop van NAC Breda-FC Emmen balend de media te woord. NAC hield 'slechts' één puntje over aan de cruciale ontmoeting en de spits kwam nauwelijks in het stuk voor.

Het veldspel van NAC was eenvoudigweg niet goed genoeg, concludeerde Te Vrede na de 1-1. "Volgens mij kreeg ik pas in de achttiende minuut mijn eerste bal", legt hij voor de camera's van FOX Sports de vinger op de zere plek. "We hadden afgesproken om veel rond de zestien te komen om mij dan in te spelen. Dat heb ik één keer gedaan, toen legde ik terug en werd het gevaarlijk. Maar het was veel te weinig."

Te Vrede scoorde voor de winterstop negen keer, maar staat in 2019 nog droog en geeft aan dat hij vaak op een eiland staat. "De kansen die ik in de eerste seizoenshelft kreeg, waren beter om te maken. Op dit moment krijg ik weinig kansen. Je ziet dat andere jongens scoren (vrijdagavond redde Erik Palmer-Brown een punt voor NAC, red.), maar het zijn nooit uitgespeelde kansen."

Pas in de slotfase ging NAC alles of niets spelen. "Dan maken we wel oorlog, terwijl dat eigenlijk negentig minuten lang zou moeten zijn. Dan komen die ballen ineens wel. Het hoeft niet altijd mooi, we moeten overleven. Dan maar die lange ballen en vanuit de tweede bal gaan spelen. En ik denk dat zij dat veel beter deden."

Poll

Kan NAC nog van de laatste plaats afkomen?

(3875 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws