Behoudend Roda JC zorgt voor frustratie: Ik vond dit Roda JC-onwaardig

Behoudend Roda JC zorgt voor frustratie: "Ik vond dit Roda JC-onwaardig"

Gepubliceerd: vrijdag 12 april 2019 om 23:46vr 12-04-2019 om 23:46

FC Eindhoven-trainer David Nascimento zag zijn ploeg vrijdagavond domineren, maar toch verliezen van Roda JC. De geboren Kaapverdiaan verbaasde zich over de behoudende spelopvatting, waarmee Roda naar het Jan Louwers Stadion was afgereisd.

De Limburgers kwamen negentig minuten lang nauwelijks de middellijn over, maar wonnen uiteindelijk toch dankzij een late treffer van Gyliano van Velzen. "Ik vond dit Roda JC-onwaardig, dat zo'n grote club op zo'n manier speelt", reageerde Nascimento na afloop tegenover FOX Sports. "Om er een wedstrijd van te maken, heb je twee teams nodig. Maar Roda JC is drie keer in de buurt van ons doel geweest en heeft twee keer gescoord."

Roda-verdediger Daryl Werker beaamde dat zijn ploeg niet veel recht had op de uiteindelijk verkregen driepunter. "Dit zijn wel de lekkerste. Zo slecht spelen en dan alsnog winnen...", liet hij weten aan FOX Sports. "We hebben ervoor gekozen om op de counter te spelen, omdat dat ons beter ligt. Maar ons spel aan de bal was eigenlijk bedroevend."

Roda ligt dankzij de zege aan de Aalsterweg op koers voor de play-offs: de ploeg van Erwin van der Luer staat achtste, met drie punten voorsprong op NEC. FC Eindhoven staat dertiende, op één punt achterstand van de Nijmegenaren: beide ploegen dreigen op dit moment buiten de nacompetitieboot te vallen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws