Politie erkent fouten rondom Ajax-Juventus: 'Waterkanon was onbedoelde provocatie'

Politie erkent fouten rondom Ajax-Juventus: 'Waterkanon was onbedoelde provocatie'

13-04-2019 11:43 Laatste update: 12:14
86

De politie heeft rondom het duel tussen Ajax en Juventus van woensdagavond fouten gemaakt. Dat concludeert de Amsterdamse driehoek, bestaande uit burgemeester Halsema, de politie en het Openbaar Ministerie, na overleg.

Ajax-fans verzamelden zich voorafgaand aan het Champions League-treffen met Juventus bij de Johan Cruijff Arena om een zogenaamde Entrada te houden. De politie was van mening dat het afsteken van fakkels door Ajacieden niet door de beugel kon en besloot het waterkanon in te zetten om de fakkels te doven. Veel fans van de Amsterdamse club, ook die niets met de Entrada te maken hadden, werden natgespoten.

Wedden

Meer odds

De NOS tekent uit een persbericht op dat de conclusie is dat de inzet van de waterkanonnen voor 'onbedoelde provocatie' heeft gezorgd. De uitvoering zou niet goed verlopen zijn en volgens de verklaring van de Amsterdamse driehoek wordt er 'gekeken naar de bruikbaarheid van waterwerpers in de toekomst.' Volgende week dinsdag debatteert de Amsterdamse gemeenteraad over de kwestie. Er zal een onderzoek worden ingesteld naar de gebeurtenissen.