Update: FC Volendam maakt aanstelling Wim Jonk officieel: 'Oude liefde roest niet'

Update: FC Volendam maakt aanstelling Wim Jonk officieel: 'Oude liefde roest niet'

13-04-2019 16:08 Laatste update: 16:08
39

Volgens diverse media, waaronder het Noordhollands Dagblad, wordt Wim Jonk de nieuwe trainer van FC Volendam. Jonk, die zijn actieve carrière begon in het Palingdorp, zou dan de opvolger worden van Hans de Koning, die na dit seizoen vertrekt bij de Wijdbroeken.

Het Noordhollands Dagblad schrijft dat Jonk zaterdagmiddag om 16:00 uur gepresenteerd zal worden als de nieuwe trainer van het Andere Oranje. FC Volendam was op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer omdat Hans de Koning na dit seizoen opstapt. De komst van Jonk hangt volgens de regionale krant samen met de nieuwe koers die Volendam gaat varen. De club krijgt deze zomer na twintig jaar een nieuw bestuur, waar ook zanger Jan Smit een rol bij gaat spelen.

Wedden

Meer odds

Het zou voor Jonk zijn eerste klus als hoofdtrainer zijn. De Volendammer was enkele jaren bestuurslid technische zaken en heeft zijn trainersdiploma, maar stond nog nergens aan het roer. De 52-jarige Jonk was hoofd jeugdopleiding bij Ajax en stond aan de wieg van de zogenaamde fluwelen revolutie bij de Amsterdammers. Na een conflict met de clubleiding vertrok hij bij Ajax.

Update 16.08 uur: Wim Jonk wordt definitief de nieuwe trainer van FC Volendam. De geboren Volendammer volgt na dit seizoen Hans de Koning op. De Noord-Hollanders maakten zijn aanstelling zaterdag via Twitter bekend. Jonk (52) zat sinds het najaar van 2015 zonder club, nadat hij wegens onenigheid in het zogeheten 'technisch hart' moest vertrekken als hoofd jeugdopleiding bij Ajax.