Update: Volendam bevestigt nieuw bestuur, Molenaar en Smit kunnen instappen

Update: Volendam bevestigt nieuw bestuur, Molenaar en Smit kunnen instappen

30-03-2019 18:35 Laatste update: 19:38
47

FC Volendam staat aan de vooravond van een kleine revolutie, meldt De Telegraaf zaterdagochtend. Voormalig Ajax- en Feyenoord-verdediger Keje Molenaar en zanger Jan Smit (foto) gaan zich ontfermen over het technisch beleid van De Wijdbroeken.

De twee hebben al een aantal gesprekken met voorzitter Henk Kras achter de rug, schrijft de ochtendkrant. Deze lijkt bereid om een stap terug te zetten, verder te gaan als adviseur en zijn opvolger 'in te werken'.

Wim Jonk moet, op voorspraak van Molenaar en Smit, de nieuwe trainer van Het Andere Oranje worden. Hans de Koning nam aan het begin van het seizoen het stokje van Misha Salden over, maar gaat in de zomer weer afscheid nemen. Salden ging vervolgens verder als technisch manager, maar zijn aflopende contract wordt naar alle waarschijnlijkheid niet verlengd.

De nieuwe beleidsbepalers willen het stadion van FC Volendam, momenteel vijftiende in de Keuken Kampioen Divisie, weer vol krijgen. Dat wil men bewerkstelligen door meer Volendams talent te laten doorstromen in het eerste elftal.

Update 18.34 uur: FC Volendam heeft op de clubsite bekendgemaakt dat het volgend seizoen een nieuw bestuur krijgt. De club doet nog geen uitspraken over het nieuwe bestuur, maar zegt wel dat voorzitter Henk Kras en de zijnen alle tijd gaan nemen om hun opvolgers goed in te werken. Per 30 juni zal de overdracht plaatsvinden.

Lees ook: 'We zoeken druk naar een trainer en Wim Jonk zou een kandidaat kunnen zijn'