SPORT: FC Barcelona en De Ligt akkoord over miljoenencontract tot 2024

SPORT: FC Barcelona en De Ligt akkoord over miljoenencontract tot 2024

13-04-2019 12:38
152

Matthijs de Ligt en FC Barcelona zijn nagenoeg akkoord over een samenwerking voor de komende vijf jaar. Dat meldt SPORT zaterdag in Spanje. De Ligt kan in Barcelona een contract tekenen tot 2024 en ongeveer evenveel gaan verdienen als Frenkie de Jong.

SPORT pakt zaterdag uitgebreid uit met een nieuw transferhoofdstuk rond De Ligt. De Ligt heeft zijn akkoord gegeven en wacht af of Ajax en Barcelona eruit gaan komen wat betreft de transfersom. Barcelona heeft De Ligt duidelijk gemaakt dat de Ajax-captain een investering is voor de toekomst. Naar verluidt wordt de verdediger langzaam gebracht in Spanje. 

Zodra het contract officieel is opgesteld, zal deze naar Ajax en zaakwaarnemer Mino Raiola worden gestuurd. Als beide partijen akkoord zijn met de voorwaarden, kunnen de onderhandelingen met Ajax gaan beginnen. Officieel is er nog niet onderhandeld, omdat Ajax eerst toestemming moet geven om met een speler in gesprek te gaan. Dat is verplicht bij spelers die nog een contract hebben dat langer dan een half jaar doorloopt. Barcelona heeft Ajax geruime tijd geleden wel op de hoogte gebracht van de belangstelling voor De Ligt. Er is zelfs al gesproken. Onderhandeld dus nog niet, want alles moet officieel.

SPORT schrijft dat Barcelona een eerste bod van zestig miljoen euro gaat doen, exclusief bonussen. Dat is vijftien miljoen euro minder dan het bedrag waar De Jong uiteindelijk voor is vertrokken. De Ligt, die ook aanbiedingen van Paris Saint-Germain, Juventus en Bayern München op zak heeft, heeft zijn jawoord aan Barcelona gegeven en richt zich voor de rest op Ajax. 

SPORT verwacht niet dat Ajax veel meer dan zestig miljoen uit de onderhandelingen probeert te halen, maar het grootste gevaar komt uit Frankrijk: Paris Saint-Germain kan financieel meer dan de Spaanse club en zou zich alsnog kunnen melden met een duizelingwekkend bod.

Lees ook: 'Matthijs de Ligt heeft me na Willem II - Ajax verteld dat hij naar Barcelona wil'