Beenhakker adviseert Ajax en PSV: 'Want doelsaldo is een punt waard'

Beenhakker adviseert Ajax en PSV: 'Want doelsaldo is een punt waard'

13-04-2019 16:24
43

Ajax en PSV zijn momenteel in een nek-aan-nekrace verwikkeld in de Eredivisie. Leo Beenhakker vindt dat de twee topclubs oog moeten hebben voor het doelsaldo, dat momenteel negen doelpunten in het voordeel van de Amsterdammers is.

"Ja, want doelsaldo is een punt waard", zegt Beenhakker tegen de Volkskrant. De oud-trainer liet het vaak afhangen van het wedstrijdverloop. "Kun je nog extra dat strotje dichtknijpen? Kun je er nog een lantaarnpaal bijgooien voorin of komen dan de punten in gevaar? Bij Ajax was het wat dat betreft lekker simpel. Daar eisen ze sowieso dat je alles met 10-0 wint."

Beenhakker liep in 1991 het kampioenschap mis met Ajax door een minder doelsaldo dan PSV. De Amsterdammers moesten destijds twee goals goedmaken in de laatste speelronde, maar slaagden daar niet in. "Zenuwengedoe, dat wil je niet meemaken. We hadden nog geen mobieltjes en al die onzin, maar wel de radio. Daar werd je gek van."

Het is nog de vraag wie dit seizoen aan het langste eind trekt. Volgens Beenhakker heeft hij geen blijvend litteken opgelopen. "Ik denk ­liever aan al het moois wat ik heb mogen meemaken. Alleen als zo'n ­vervelende journalist me er weer aan herinnert, denk ik weer een paar dagen: God, ja, dat was jammer."