Werder Bremen blijft Leverkusen van Bosz voor dankzij treffer van Klaassen

Werder Bremen blijft Leverkusen van Bosz voor dankzij treffer van Klaassen

13-04-2019 17:24
9

Bayer Leverkusen heeft na drie nederlagen op rij weer eens drie punten kunnen bijschrijven in de Bundesliga. De ploeg van trainer Peter Bosz won op bezoek bij VfB Stuttgart nipt met 0-1.

Leverkusen verloor de voorbije weken van directe concurrenten Werder Bremen en Hoffenheim en ook Leipzig was te sterk. Tegen Stuttgart ging het opnieuw lange tijd moeizaam voor de manschappen van Bosz. Kai Havertz hielp de Werkself in het zadel door na 64 minuten een strafschop te benutten. Door de overwinning klimt Leverkusen naar de zevende plek met 45 punten en blijft het in de race voor Europees voetbal.

Het Werder Bremen van Davy Klaassen blijft Leverkusen wel voor door een 2-1 thuiszege op Freiburg. De Nederlandse middenvelder opende na 76 minuten de score door op aangeven van oud-Vitesse-speler Milot Rashica raak te koppen. Hij was daarmee voor het derde duel op rij trefzeker. Theo Gebre Selassie deelde niet veel later de genadeklap uit, want de aansluitingstreffer van Luca Waldschmidt kwam te laat. Bremen staat nog altijd een plaats boven de equipe van Bosz.

RB Leipzig blijft 'the best of the rest', achter Bayern München en Borussia Dortmund. VfL Wolfsburg werd thuis met 2-0 verslagen. Kevin Kampl en Timo Werner maakten binnen het half uur het verschil. Hannover 96 verloor met 0-1 van Borussia Mönchengladbach en ziet de kans op handhaving steeds kleiner worden. De hekkensluiter heeft een achterstand van zeven punten op Stuttgart, de nummer zestien.