Jonk begint trainerscarrière bij oude liefde: 'Hij is trots dat ik hier nu sta'

Jonk begint trainerscarrière bij oude liefde: 'Hij is trots dat ik hier nu sta'

13-04-2019 17:15
5

Wim Jonk hoopt het enthousiasme voor FC Volendam weer terug te brengen in het palingdorp. De Volendammer start zijn trainerscarrière bij de club waar hij als speler in het betaald voetbal debuteerde en wil met goed voetbal het publiek gaan vermaken.

In 2009 degradeerde Volendam uit de Eredivisie, waarna het de Wijdbroeken maar niet lukte om terug te keren op het hoogste niveau. "Veel mensen vragen me hoe we weer terug moeten naar de Eredivisie, maar het is juist de vraag welke energie je hier binnen brengt", legt Jonk uit voor de camera van FOX Sports.

"De laatste jaren is het heel wisselvallig geweest", gaat hij verder. "Je ziet een bepaalde leegte in het stadion. Dat was het eerste waar ik aan dacht, het zou mooi zijn als ik met een bepaalde energie mensen naar het stadion kan lokken. Ouders met kinderen. Dat begint bij goed voetbal spelen. Die energie wil ik er in brengen, dat schoot mij te binnen."

Jonk had naast de liefde voor zijn eerste club nog een andere reden om aan de slag te gaan in het Kras Stadion. "Ik ben ooit een goede vriend van mij verloren, die werkte ook bij de club. Ik heb tegen hem gezegd dat ik ooit trainer zou worden van FC Volendam. Ik weet dat hij enorm trots op me is dat ik hier vandaag sta."