Beugelsdijk: 'Er kwamen in één keer 35 man op mij af, dus daar schrok ik van'

Beugelsdijk: 'Er kwamen in één keer 35 man op mij af, dus daar schrok ik van'

13-04-2019 23:04
33

Het was billenknijpen voor Tom Beugelsdijk en ADO Den Haag in de slotfase van het duel met AZ. De thuisploeg gaf een 2-0 voorsprong uit handen in de absolute slotfase, maar Sheraldo Becker redde in extremis drie punten: 3-2.

"Het was een heerlijk moment", zegt Beugelsdijk tegen FOX Sports. Hij leidde de winnende treffer zelf in met een pass. "Ik kijk in één keer naar links en ik zie hem. Het was wel een ontlading, want we spelen ons veilig vandaag. Dat is lekker vier wedstrijden voor het einde."

Wedden

Meer odds

Beugelsdijk pakte zelf weer een gele kaart, zijn twaalfde van het seizoen. Daarmee evenaarde hij het record van meeste aantal gele kaarten in één Eredivisie-seizoen. "Daar hoef je me niet voor te feliciteren. Dat is iets waar ik volgend jaar weer mee aan de slag moet. Dat moet veel minder. Ik ben er zeker niet trots op."

De overtreding op Mats Seuntjens had echter ook met een andere kleur kaart bestraft kunnen worden. "Het was een onbesuisde actie. Ik zie hem langs me gaan en dacht: ik moet hem pakken. Ik wilde niet op mijn geweten hebben dat hij die bal binnenschiet. Het was een harde overtreding, maar niet de intentie om hem van het veld af te schoppen. Ik wilde hem gewoon tegenhouden."

Beugelsdijk leek zelf ook te schrikken. "Er kwamen in één keer 35 man op mij af, dus daar schrok ik van. Een-tegen-een ben ik niet zo bang, maar een groep tegen één dat win ik niet", grapt de verdediger. "Maar ik heb mijn excuus aangeboden. Ik wil niemand expres van het veld afschoppen." Bang dat de VAR nog zou ingrijpen was hij niet: "Ik ben niet bang voor de VAR."