Luuk de Jong geeft hoop op avontuur niet op: 'Als het team op mij wordt afgestemd'

Luuk de Jong geeft hoop op avontuur niet op: 'Als het team op mij wordt afgestemd'

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 08:21zo 14-04-2019 om 08:21

Luuk de Jong denkt dat hij voor veel clubs een meerwaarde zou kunnen betekenen. De aanvalsleider van PSV, die momenteel met 25 treffers topscorer is van de Eredivisie, denkt dat zijn vorige buitenlandse avonturen mislukten omdat de club niet bij hem paste.

De Jong speelde in het buitenland voor Borussia Mönchengladbach in de Bundesliga en voor Newcastle United in de Premier League. "In Duitsland en Engeland was de manier van voetballen anders", zegt De Jong tegen de NOS. "Ik speelde in Duitsland te weinig in het strafschopgebied van de tegenstander, dus kreeg ik ook minder scoringsmogelijkheden of voorzetten. In Engeland speelde ik zelfs op het middenveld, dus daar kwam ik helemaal niet in de zestien."

De Jong heeft er desondanks alle vertrouwen in dat zijn kans nog wel eens komt. "Ik ben ervan overtuigd dat als ik in een team speel dat bij mij past, zoals hier bij PSV, en het wordt gedeeltelijk op mij afgestemd en spelers zoeken mijn kwaliteiten, dan kan ik denk ik in heel veel aanvallende teams gevaarlijk zijn", concludeert hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws