Vermeend Ajax-doelwit spreekt voorkeur uit: Als het aan mij ligt, blijf ik

Vermeend Ajax-doelwit spreekt voorkeur uit: "Als het aan mij ligt, blijf ik"

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 15:30zo 14-04-2019 om 15:30

Riqui Puig hoopt ook volgend seizoen in Camp Nou te spelen. Het negentienjarige toptalent van FC Barcelona werd genoemd als één van de spelers die in beeld zouden zijn bij Ajax, maar een transfer lijkt niet in de maak.

"Ik wil alleen bij Barcelona spelen. Dit is mijn team en het team van mijn ouders. Ik speel hier al van kinds af aan", laat Puig weten aan Marca. "Als het aan mij ligt, blijf ik. Ik moet gewoon nog wat meer spelen bij Barcelona B. Dan zal ik vanzelf mijn kans krijgen."

Die kans kwam zaterdag al, toen Puig in de basis stond tegen hekkensluiter Huesca (0-0). Het betekende zijn competitiedebuut voor Barcelona. "Ik heb al een keer gespeeld in de Copa del Rey, maar dit is veel specialer. Weinig jonge spelers krijgen de kans om in deze competitie te spelen. Dit is een bijzondere dag."

Puig staat te boek als één van de grootste talenten van La Masia. Hij werd enkele weken geleden in verband gebracht met Ajax vanwege een mogelijk samenwerkingsverband tussen de Amsterdamse club en Barcelona.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws