Man City wint in Londen en legt druk weer bij Liverpool in zinderende titelrace

Man City wint in Londen en legt druk weer bij Liverpool in zinderende titelrace

14-04-2019 17:00 Laatste update: 17:04
10

De titelrace in Engeland blijft ongekend spannend. Dankzij een zege op Crystal Palace is Manchester City nu de nieuwe koploper van de Premier League. Met nog vijf duels te gaan is de voorsprong op concurrent Liverpool één punt. 

City verloor eerder deze week met 1-0 bij Tottenham Hotspur in het heenduel in de kwartfinale van de Champions League. Over een paar dagen moet de formatie van manager Pep Guardiola aan de bak om zich bij de laatste vier van het toernooi te voegen. In Londen stond zondag het tussendoortje tegen Crystal Palace op het programma. The Citizens begonnen uitstekend: op aangeven van Kevin De Bruyne scoorde Raheem Sterling na een kwartier. 

Diezelfde Sterling was na ruim een uur voetballen ook goed voor de 0-2. Ditmaal was Leroy Sané de aangever. De wedstrijd dreigde nog even spannend te worden toen Luka Milivojevic tien minuten voor tijd een vrije trap binnenschoot. Invaller Gabriel Jesus maakte op aangeven van wederom De Bruyne echter aan alle onzekerheid een einde. De Braziliaan maakte er in de laatste minuten 1-3 van. 

Later op de middag kan Liverpool weer over City heenkruipen. Op Anfield trapt de ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum om 17.30 uur af tegen Chelsea. Wijnaldum zit op de bank bij The Reds.