Transfer bijna rond: Ajax is de club in Nederland die het beste bij me past

Transfer bijna rond: "Ajax is de club in Nederland die het beste bij me past"

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 18:53zo 14-04-2019 om 18:53

Laatste update: zondag 14 april 2019 om 18:58zo 14-04-2019 om 18:58

De handtekeningen zijn nog niet gezet, en dus is het allemaal onder voorbehoud, maar Kik Pierie is apetrots op zijn transfer naar Ajax. Op korte termijn ondertekent de achttienjarige verdediger van sc Heerenveen een vijfjarig contract in Amsterdam. 

Pierie zei dat zondag tegen het Algemeen Dagblad, direct na de clash met FC Groningen (1-1) in het Abe Lenstra Stadion. "Ik heb nog niet officieel getekend. En zolang dat nog niet is gebeurd, ben ik nog geen werknemer van Ajax", aldus de tiener.

Toch durft hij al vooruit te kijken. "Ajax is de club in Nederland die het beste bij me past. Als je kijkt naar hun filosofie, naar het type voetbal dat ze spelen."

"Als het allemaal doorgaat, is dit een uitdaging die ik aan moet gaan. En dan moet ik maar laten zien dat ik bij de beste elf spelers hoor. Zo gaat dat bij een topclub. Je krijgt geen garanties op speeltijd. Het is aan mij de taak om te laten zien wat ik kan. Dat ik ook op dat niveau thuishoor."

Wat Ajax betaalt aan Heerenveen voor Pierie, is onbekend. De verdediger heeft in Friesland nog een contract tot en met de zomer van 2020. 

Lees ook: Openhartige Pierie 'betrapt' bij Ajax: 'Ik weet niet wie er in de bosjes lag'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Staat Pierie volgend jaar in de basis bij Ajax?

(3876 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws