VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, duo's Willem II en Feyenoord

VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, duo's Willem II en Feyenoord

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 09:00ma 15-04-2019 om 09:00

Ajax is hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. De Amsterdammers wonnen met 6-2 van Excelsior en leveren een trio. Feyenoord, Willem II én NAC Breda zijn present met twee spelers.

Benjamin van Leer (NAC Breda)
De van Ajax gehuurde doelman keept een moeizaam seizoen, maar de felle strijd tegen degradatie lijkt iets los te maken in Van Leer. Zorgde ervoor dat NAC niet verloor van FC Emmen.

Matthijs de Ligt (Ajax)
De jonge benen van De Ligt kunnen veel hebben, zo bleek eens te meer tegen Excelsior. De wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op voor Ajax en De Ligt speelt alles, maar van een dipje is geen sprake.

Eric Botteghin (Feyenoord)
De Braziliaan met de meeste wedstrijden in de Eredivisie speelde een puike wedstrijd tegen Heracles Almelo. Mede daardoor trok Feyenoord met tien man de drie punten over de streep.

Erik Palmer-Brown (NAC Breda)
Door zijn doelpunt in de 88ste minuut van de kelderkraker tegen FC Emmen is NAC nog niet dood en begraven. De achterstand op nummer zeventien Excelsior is vier punten.

Dan Crowley (Willem II)
Het gaat goed met Willem II en Crowley surft lekker mee op de golven van het succes. Het is niet voor niets dat de Engelsman elke week fanatiek wordt toegezongen door de Tilburgse fans.

Erik Falkenburg (ADO Den Haag)
Iemand die je altijd moet opstellen, zou je zeggen. Falkenburg kreeg tegen AZ een basisplaats en deed zijn oude club pijn met twee doelpunten. ADO won uiteindelijk met 2-3 in Alkmaar.

Dusan Tadic (Ajax)
De statistieken van Tadic zijn om steil van achterover te slaan: 22 doelpunten en 11 assists in 30 competitiewedstrijden. Tegen Excelsior scoorde hij weer twee keer en was hij één keer aangever.

Steven Berghuis (Feyenoord)
Feyenoord valt de laatste weken van het ene in het andere incident - en ook Berghuis was daarbij betrokken. Zaterdag liet hij echter zijn voeten spreken. Met twee goals schonk hij Feyenoord de zege op Heracles.

Alexander Isak (Willem II)
Een doelpunt, assist en gemiste penalty: Isak speelde een bewogen wedstrijd tegen PEC Zwolle. De Zweedse spits gaf opnieuw zijn visitekaartje af aan de buitenlandse scouts op de tribune.

Klaas-Jan Huntelaar (Ajax)
De oudste Ajacied met een hattrick achter zijn naam. Huntelaar plakt er nog een jaar aan vast in Amsterdam en dat is goed nieuws voor elke voetbalsupporter.

Paul Gladon (FC Groningen)
Eén, twee, drie keer op rij: Gladon was zondag tegen sc Heerenveen wéér trefzeker als invaller. Zijn doelpunten leverden Groningen de laatste weken vijf punten op.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie was dit weekend de beste?

(1781 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws