Ajax 'zo goed als zeker' mét Frenkie de Jong tegen Juventus: Het gaat goed

Ajax 'zo goed als zeker' mét Frenkie de Jong tegen Juventus: "Het gaat goed"

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 06:45ma 15-04-2019 om 06:45

De kans is groot dat Frenkie de Jong dinsdag in actie kan komen voor Ajax in de Champions League-return tegen Juventus. Dat laat zaakwaarnemer Ali Dursun doorschemeren in De Telegraaf. Zaterdag viel de middenvelder uit met hamstringklachten.

"Het gaat goed met Frenkie. Hij reist (vandaag) met de ploeg mee naar Italië en ik denk dat hij kan spelen tegen Juve. Frenkie zelf is positief gestemd", vertelt Dursun. Ajax-trainer Erik ten Hag wisselde De Jong na 28 minuten tegen Excelsior. Terwijl de middenvelder de kleedkamer opzocht, voelde hij aan zijn hamstring.

Het ergste werd gevreesd, maar De Jong lijkt Juventus-uit te halen. "De wissel was uit voorzorg", zegt Dursun. "Frenkie voelde de hamstring opspelen, maar er was geen moment dat de pijn er echt inschoot. Dus het lijkt erop dat de schrik groter was dan de schade."

De Jong wordt intensief behandeld door de medische staf van Ajax. Maandag stapt hij met de rest van de selectie in het vliegtuig naar Turijn. Volgens De Telegraaf is het 'zo goed als zeker' dat Ajax met De Jong in de basis op jacht gaat naar een plek in de halve finale van de Champions League.

Lees ook: AD: De Jong stapt met Ajax op vliegtuig, goede hoop op meespelen tegen Juventus

Poll

Gaat Ajax zich ten koste van Juventus plaatsen voor de halve finale van de Champions League?

(12798 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws