Van de Kerkhofjes vrezen voor PSV-kansen: 'Enorm verschil in uitstraling met Ajax'

Van de Kerkhofjes vrezen voor PSV-kansen: 'Enorm verschil in uitstraling met Ajax'

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 09:55ma 15-04-2019 om 09:55

Laatste update: maandag 15 april 2019 om 10:08ma 15-04-2019 om 10:08

PSV-iconen Willy en René van de Kerkhof beleefden geen fijne zondagmiddag. De Helmondse tweeling zag hoe hun club de grootst mogelijke moeite met De Graafschap had en qua doelsaldo nog verder achteropraakte bij Ajax.

De nummer 16 uit Doetinchem leek vooraf nochtans de ideale tegenstander om veel doelpunten tegen te maken. Bij rust stond PSV echter met 0-1 achter. "PSV speelde vooral in de eerste helft heel matig, ongeïnteresseerd en niet met het idee om tien doelpunten te maken", oordeelt Willy van de Kerkhof in gesprek met Omroep Brabant. "Met dit spel verdienen ze het niet om kampioen te worden. En zo worden ze het ook niet." Broer René vond de prestatie van de Eindhovenaren 'PSV-onwaardig'. "Ze kregen zoveel kansen, maar iedereen had een off-day."

De twee vrezen dat koploper Ajax niet meer ingehaald kan worden. "Als je de uitstraling van Ajax vergelijkt met die van PSV, dan zie je een enorm verschil. Dan moet je toch erkennen dat de Amsterdammers in de laatste fase van de competitie beter spelen", aldus Willy. De Stofzuiger weet dat Ajax nog lastige uitwedstrijden tegen FC Groningen en De Graafschap op het programma heeft staan. "Maar ik denk dat PSV het zelf nog moeilijk krijgt tegen Willem II en AZ (25 april en 12 mei, red.). In deze vorm gaan ze dat niet redden."

Willy voorspelde na Ajax-PSV al dat de Amsterdammers geen punten meer zouden laten liggen: de koploper won sindsdien ook van FC Emmen, Willem II en Excelsior. René vreest dat zijn broer gelijk gaat krijgen. "Als Ajax morgen (dinsdag, red.) iets zou presteren tegen Juventus, komen ze in een flow en dan gaan ze de andere wedstrijden ook met gemak winnen. Maar we blijven hopen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Wie wordt kampioen: Ajax of PSV?

(14451 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws