'Van Bommel heeft Gutiérrez niet willen inpassen, hij wilde altijd hetzelfde doen'

'Van Bommel heeft Gutiérrez niet willen inpassen, hij wilde altijd hetzelfde doen'

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 15:10ma 15-04-2019 om 15:10

Het ontbreekt op het middenveld van PSV aan 'intelligentje passjes' - en dát is momenteel het grote verschil met het swingende Ajax. Dat schrijft Henk Hoijtink, chef sport van Trouw, maandag. Hij vraagt zich bovendien af waarom Erick Gutiérrez wekelijks op de bank zit. 

Tegen De Graafschap (2-1 winst) oogde het spel van PSV zeer stropiger, zag ook Hoijtink. Mark van Bommel had zijn middenveld aangepast en gunde de jonge Mohamed Ihattaren tegen de gasten uit Doetinchem een basisplaats. Gutiérrez zat wéér op de bank. 'Wie hem niet dagelijks op het trainingsveld ziet, kan daar moeilijk over oordelen. Maar wie hem zag in de al geringe speeltijd die hem voor de winterstop nog werd toebedeeld, zag een paar intelligente passjes, zag ook een middenvelder die de bereidheid en iets van het inzicht toonde om (ook) controlerend te spelen', stelt Hoijtink.

'Intelligente passjes, het is boven alles waaraan het bij PSV op het middenveld ontbreekt. Het is dé reden waarom het spel niet vloeit, en dat van Ajax wel. Het is toch moeilijk voorstelbaar dat een Mexicaanse international voor het niveau in Nederland niet sterk, stevig of betrouwbaar genoeg zou zijn.'

Altijd hetzelfde
'Van Bommel heeft hem niet willen inpassen, al dan niet eerst geleidelijk, hij wilde altijd hetzelfde doen. Nu keert dat zich tegen hem: een alternatief voor als hetzelfde niet meer toereikend is, heeft hij zichzelf uit handen geslagen.'

Gutiérrez (23) kwam in augustus voor miljoenen euro's naar Eindhoven. Sinds begin februari kwam de international van Mexico helemaal niet meer in actie. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Gutiérrez uiteindelijk slagen bij PSV?

(9575 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws