'Als Frenkie de Jong wel speelt en fit is, dan zet ik mijn geld op Ajax'

'Als Frenkie de Jong wel speelt en fit is, dan zet ik mijn geld op Ajax'

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 18:42ma 15-04-2019 om 18:42

De aanwezigheid van Frenkie de Jong zal doorslaggevend zijn voor Ajax tijdens de uitwedstrijd tegen Juventus, denkt NOS-commentator Jan Roelfs. De controleur viel zaterdagavond geblesseerd uit tegen Excelsior, maar is maandag wel meegereisd naar Turijn.

Of de controleur uit Arkel dinsdag aan de aftrap zal staan, is nog niet honderd procent zeker. "Als Frenkie de Jong wel speelt en fit is, dat zal dus moeten blijken tijdens de training, dan zet ik mijn geld op Ajax", vertelt Roelfs maandag bij de NOS Voetbalpodcast. "Uit hoop, uit motivatie en op grond van de eerste wedstrijd", verduidelijkt hij.

Collega Arman Avsaroglu denkt echter dat de eventueel aanwezigheid van De Jong niet opweegt tegen de afwezigheid van de geschorste Nicolas Tagliafico. "Als Tagliafico zou spelen, zou ik zeggen dat Ajax het ging halen. Maar nu doe ik dat niet", aldus Avsaroglu, die wijst naar de magere resultaten van Ajax vlak na de winterstop, toen de Argentijnse linksback kampte met een blessure. "Hij is één van de belangrijkste spelers van Ajax. Het wordt een enorm gemis."

Ajax trapt dinsdag om 21.00 uur af in Turijn. Het zal minstens één keer moeten scoren, gezien de 1-1 eindstand in de heenwedstrijd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Ajax zich ten koste van Juventus plaatsen voor de halve finale van de Champions League?

(12801 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws