Jong Ajax draait warm voor bezoek van FC Twente: vijf goals tegen Go Ahead Eagles

15-04-2019 21:48 Laatste update: 22:06
54

Go Ahead Eagles heeft een doffe dreun moeten incasseren, met de play-offs in zicht. De nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie reisde maandagavond af naar Sportpark De Toekomst en stapte met een 5-2 nederlaag weer in de bus naar Deventer.

De avond begon nog goed voor de ploeg van John Stegeman. Thomas Verheydt profiteerde al na drie minuten van gerommel in de Amsterdamse defensie en brak de wedstrijd open: 0-1. De in het groen-wit gestoken gasten konden welgeteld één minuut genieten van de voorsprong: Lassina Traoré schoot op aangeven van Teun Bijleveld zijn vijfde Keuken Kampioen Divisie-treffer van het seizoen binnen. Perr Schuurs zette Jong Ajax zelfs op voorsprong met een strakke vrije trap: 2-1.

Na rust was Verheydt opnieuw succesvol, ditmaal na een voorzet van Julian Lelieveld. Wederom liet het antwoord van Jong Ajax niet lang op zich wachten: Danilo Pereira zorgde na een individuele actie voor de 3-2. In de slotfase denderde de ploeg van Michael Reiziger over Go Ahead heen. Traoré maakte zelf de 4-2 en bereidde de 5-2 van Danilo voor.

Ondanks de forse nederlaag lijkt een plek in de tweede ronde van de play-offs niet in gevaar te komen voor Go Ahead: nummer zeven RKC Waalwijk staat op acht punten, met nog vier wedstrijden te gaan. Jong Ajax klimt naar het linkerrijtje en mag zich klaarmaken voor de krachtmeting met FC Twente, dat in Amsterdam de titel in de Keuken Kampioen Divisie kan pakken.